STRAŠLIVÁ PODÍVANÁ

Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a postupně se stala výraznou součástí české folkové scény. Zařadila se mezi skupiny hrající "historizující hudbu" a patří mezi významné interprety tohoto žánru. Písničky „Strašlivky“ vycházejí z inspirací historickými a fantazijními motivy a kapela pohybující se svým stylem nejblíže oblasti historizujícího folku, je pak (lehce) koření přídechem středověku, renesance či občasnými židovskými nebo cikánskými názvuky.
Posluchače si získává osobitý styl textů, hudby i pódiového projevu. Skupina vystupuje na festivalech, vlastních koncertech, dobových akcích, na hradech a zámcích, na městských slavnostech, … a všude tam, kde nějak akce souvisí s dobami minulými – uvidíte Strašlivou Podívanou v historických kostýmech.

 

Složení skupiny: Petr Merxbauer - kapelník, kytara, zpěv, Petra Hajžmanová - hoboj, flétny, Bětka Herbstová - housle, zpěv, Iva Lacková - zpěv, perkuse, Kamil Smrčka - baskytara, Tomáš Hlavsa - sól. kytara

Doposud vydala kapela 5 řadových CD a písničky Strašlivky je možné najít na
několika dalších kompilacích. Nové CD vyjde na jaře 2019.
Skupina je držitelkou nejvýznamnějších žánrových ocenění:
- Porta 2002 (Plzeň) a Porta 2009 (Řevnice), o kterých rozhoduje odborná porota
- Krteček 2005 (Zahrada Náměšť na Hané), kterého udělují svým hlasováním diváci tohoto nejvíce navštěvovaného tuzemského folkového festivalu.

 


PLAKÁT A3 STÁHNOUT ZDE 

OBJEDNAT představení

Zpět na nabídku